Voor wie op elk moment van de dag een stuk wil wandelen of hardlopen en niet afhankelijk wil zijn van het weer, is een loopband ideaal. Op een loopband houd je je conditie op peil, verbrand je calorieën en werk je aan spierkracht.
Bij Enjoy & Meerens in Lelystad kunt u de loopbanden – looptrainers, zelfs uittesten. Wij kunnen de gehele collectie loopbanden van Tunturi uitleggen en demonstreren. Alle loopbanden – looptrainers die Tunturi Fitness in haar collectie heeft kunnen via Enjoy & Meerens geleverd worden.

Welke spieren train je met een loopband?

Met een loopband werk je aan je conditie en je spierkracht. Het is heeft een gunstig effect op je bloeddruk, cholesterol- en bloedsuikerspiegel en je welzijn in het algemeen. Daarnaast werk je aan het versterken van je beenspieren en bilspieren, maar ook je buik- en rugspieren worden flink aan het werk gezet. Deze houden je lichaam in balans en helpen de schok van de stappen op te vangen.

Wat zijn de voordelen van trainen op een loopband?

Trainen op een hardloopband heeft veel voordelen. Je ziet altijd hoeveel je gelopen hebt en je kan een authentiek landschap simuleren met de verschillende programma’s op de loopband. Zo kan je tijdens het lopen de loophoek aanpassen om een hoogteverschillen te simuleren en kan je routes via Tunturi Routes op een smartphone of tablet bekijken voor een meer authentieke trainingsbeleving. Daarnaast kan je de band altijd stoppen als je te moe bent om verder te gaan, of pijn van een blessure opspeelt als je de loopband gebruikt om te revalideren.

En ten slotte: je kan altijd trainen op een loopband, ongeacht het seizoen, het weerbericht of het landschap buiten.