fietsverzekering

Met een ENRA fietsverzekering of een ANWB fietsverzekering is uw fiets gedurende de looptijd van de verzekering goed verzekert. Fietsen en met name elektrische fietsen zijn nog steeds erg in trek bij dieven. Een goede verzekering voorkomt veel ellende.
Enjoy & Meerens verzekert haar fietsen veelal bij de ENRA fietsverzekeringsmaatschappij. ENRA verzekeringen zijn altijd 100% gedekt gedurende de looptijd zonder afschrijving. ANWB fietsverzekering, verzeker je fiets per maand. Dit geeft een lagere premie voor een korte periode, maar op de lange termijn is die minder voordelig.

Prijsverschil

Het prijsverschil tussen de verschillende verzekeringen is vaak minimaal, de voorwaarden maar ook de afhandeling van een schade bepalen vaak welke verzekering het meest aantrekkelijk is. Op dit moment is de ENRA maatschappij is onze ogen de meest aantrekkelijke maatschappij. Duidelijke voorwaarden, snelle afhandeling en concurrerende prijzen.
Wat tevens een groot voordeel is bij de ENRA fietsverzekering, dat wanneer de fiets gestolen is, er bij een 3 jarige of 5 jarige verzekering, sprake is van premie restitutie.

Schade

Diefstal is vaak voor onze klanten de voornaamste reden om de fiets te verzekeringen, echter komt schade aan de fiets veel vaker voor. Wij adviseren dan ook altijd om de fiets volledig casco te verzekeringen. Met een Casco fietsverzekering is naast diefstal ook eventuele schade verzekert.

Twee sleutels

Let op, iedere verzekering vereist dat u bij diefstal van uw fiets twee originele fietssleutels kunt overleggen. Zorg er dus voor dat u uw fietssleutels altijd op een veilige plaats bewaart.

Tweede slot

Een tweede slot is verplicht op alle e-bikes, dit slot moet ook met een sleutel op slot gezet kunnen worden. De vroegere insteekkabels zullen niet geaccepteerd worden. Let op bij sommige verzekeringsmaatschappijen is een ART 2 slot als tweede slot ook al verplicht. Vraag onze medewerkers of dit ook voor uw fiets verzekering nodig is. Naast de twee sleutels van het fietsslot zult u ook twee sleutels van het losse slot moeten overleggen bij diefstal.

GPS Tracker

Het aantal e-bike diefstallen blijft toenemen, vanaf 2024 zullen de meeste fietsverzekeraars maatregelen gaan nemen om het aantal diefstallen drastisch te verlagen. Gesproken wordt nu over een GPS tracker. Zodra hier meer over bekent is zullen wij dat gaan vermelden.

Conclusie

Een goede verzekering is tegenwoordig onmisbaar. Welke verzekering u ook kiest wij raden altijd aan om deze via ons af te sluiten. Het premiebedrag blijft namelijk hetzelfde,  echter bij eventuele schade kunnen wij als verbonden bemiddelaar sneller schakelen. Uw voordeel is dat u veel sneller weer kunt fietsen. Heeft u vragen over een verzekering, kom dan langs en vraag een van onze verkoopadviseurs om advies.

ANWB fietsverzekering

Bepaal zelf eenvoudig wat u wilt verzekeren. U ziet direct uw premie per maand. Lid van de ANWB geeft recht op 5% korting.

ENRA fietsverzekering

ENRA heeft verschillende verzekeringen. Optimaal diefstal, Optimaal casco, Connected, Verlengde garantie.

Logo ANWB
ENRA logo