Giant fiets kopen?

Giant fietsen zijn een bekend gezicht in zowel de wielerwereld, het mountainbiken, en op de openbare weg. Giant Bikes is een Taiwanese fietsfabrikant en behoort tot de grootsten ter wereld. Hoewel ze allerlei verschillende fietsen maken -van de Giant E bikes en stadsfietsen tot de Giant kinderfietsen- zijn ze vooral bekend geworden door de racefietsen en mountainbikes. Naast de herenfietsen maakt Giant ook damesfietsen onder de naam Liv.

De Giant racefietsen zijn niet meer weg te denken uit het profpeloton en van de openbare weg. Van de aerodynamische Giant Propel voor de sprinters en polderblazers onder ons, tot de all-round Giant TCR voor de klimgeiten en bochtendraaiers. Liever wat meer comfort als echte kilometervreter? De Giant Defy serie is ideaal voor jou! Welke Giant racefiets je ook koopt, je kan er vanuit gaan dat je een kwalitatieve en goed afgemonteerde racefiets krijgt.

Giant fietsen.

Giant fietsen zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse fietspaden. Enjoy & Meerens kan en wil  als Lelystads bedrijf natuurlijk niet om Giant heen. De fabriek van Giant is al jaren een vertrouwd gezicht als je op de A6 rijd. In 2020 is de fabriek vergroot waardoor nu ook de gehele opslag van Giant fietsen via Lelystad gaat.

Giant e-bikes

Giant is natuurlijk groot geworden dankzij de MTB en racefietsen, maar de grootste groeimarkt zit hem gewoon in de elektrische fietsen. Giant heeft een ruime collectie e-bikes in het assortiment. Enjoy & Meerens heeft ook nagenoeg het gehele e-bike programma van Giant opgenomen en kan deze in har 1000m2 grote winkel ook uitgebreid tonen en toelichten.

Giant e-bikes kenmerken zich door Hybrid Cycling Technology. Samen met gerenommeerde partners heeft  Giant een eigen elektrisch systeem ontwikkeld met unieke rijeigenschappen en innovatieve technologieën. Voorbeelden zijn de krachtige SyncDrive motoren, de bijzonder duurzame EnergyPak accu’s en het overzichtelijke RideDash kleurendisplay. E-bikes met Giant Hybrid Cycling Technologie zijn slim, natuurlijk engeven een krachtig rijgevoel.

Slim:
De RideDash displays zijn eenvoudig te bedienen vanaf het stuur, zodat je makkelijk kan schakelen tussen de vijf ondersteuningsstanden. Wil je niet kiezen tussen de ondersteuningsstanden? Maak dan gebruik van de Smart Assist modus, waarbij de motor zelf de optimale ondersteuning bepaalt. Daarnaast kan je via Bluetooth de e-bike koppelen aan je smartphone en heb je met de RideControl App verschillende extra functionaliteiten.

Natuurlijk:
De SyncDrive middenmotor combineert de input van zes verschillende sensoren en kan daardoor precies de natuurlijke rijbeweging nabootsen. Het systeem geeft je nog meer ondersteuning als je daar behoefte aan hebt. De trapondersteuning van de SyncDrive middenmotor voelt soepel en sluit naadloos aan op de menselijke input.

Krachtig:
Geavanceerde motortechnologie en accusystemen helpen je om verder en sneller te fietsen met minder inspanning. Giant biedt motoren aan die tot 360% extra ondersteuning leveren, waardoor ze geschikt zijn voor elke rijstijl: van woonwerkverkeer en recreatief rijden tot sportief. Giant EnergyPak accusystemen geven je een groot bereik en hebben slimme laadtechnologie, zodat ze snel en eenvoudig oplaadbaar zijn. Daarnaast hanteert Giant de hoogste veiligheidseisen in de markt.

Syncdrive Motoren:

SyncDrive technologie geeft trapondersteuning die aansluit op de natuurlijke trapbeweging van de berijder. Het produceert een soepele ondersteuning met een natuurlijk gevoel en is geoptimaliseerd voor stille prestaties. Het resultaat is een zeer voorspelbare en responsieve ondersteuning. In tegenstelling tot cadansgestuurde systemen hoef je je rijstijl niet aan te passen aan de manier waarop de motor ondersteunt. Je kunt rijden zoals je normaal doet, maar dan met meer vermogen.

Giant TCR; wedstrijd-waardige allround racefiets

De Giant TCR is het bekende all-round werkpaard van de Giant racefietsen. Een compact, sloping frame en met een oversized bottom bracket en stuurbuis; deze fietsen zijn klaar voor jouw power. Vlieg je graag een Alpencol op en af? Rij je graag technisch uitdagende routes? Of voel jij je gewoon thuis in het hart van het peloton? Je kan alle kanten op met een Giant TCR. De frames voelen stabiel, comfortabel, en efficiënt aan en laten zich met de meest ontspannen hand nog messcherp sturen. Dit zijn racefietsen zoals ze bedoeld waren: snel. Er is passende versie voor ieder budget en voor alle ambities en wensen. De TCR Advanced gebruikt iets zwaardere koolstofvezels dan zijn duurdere broertje maar biedt nog altijd dezelfde fantastische stuureigenschappen. Een stap daarboven vind je de Giant TCR Advanced Pro, met als absoluut topmodel de Giant TCR Advanced SL.

Giant Propel; ultieme aero racefiets

Zit je elke keer mee in de ontsnapping? Suis je graag in elkaar gedoken over dijkwegen? Als snelheid je ding is, en aerodynamica voor jou telt, dan is de Giant Propel een ideale fiets voor jou. De strakke lijnen van het aerodynamische ontwerp zien er niet alleen snel uit, ze besparen je ook nog eens vermogen door minder luchtweerstand te bieden. De Giant Propel helpt je om sneller door de wind te snijden. Het stijve frame is ideaal voor sprinters en tijdrijders, of wellicht de eenzame avonturier voor het aanstormende peloton uit. Net als de TCR komt ook de Giant Propel in meerdere uitvoeringen. De Propel Advanced is de goedkoopste versie maar krijgt hetzelfde aerodynamische ontwerp als zijn grotere broers. De zadelpen is hierbij wel verstelbaar en het carbon ietsje zwaarder. Toch zul je ook hiermee de wind te snel af zijn! Een stap omhoog is de Giant Propel Advanced Pro, welke net zo snel is als hij er uit ziet! Wil je het allerbeste echter, dan zul je moeten kijken naar de Giant Propel Advanced SL. De geïntegreerde zadelpen is nog aerodynamischer en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk naden of overgangen in het frame zitten. Een topfiets om jezelf mee los te trekken van het peloton en op avontuur te gaan, of om toch die KOM op die lange polderweg of bij dat felle plaatsnaam sprintje mee te pakken.

Giant Defy; Comfortabele Enduro racefiets

Eindeloos door het prachtige landschap zoeven? Urenlang kilometers maken langs stille wateren en open vlaktes? De Giant Defy biedt je comfort om lange dagen in het zadel door te brengen. De geometrie van het frame is net even anders waardoor er een zithouding ontstaat die net wat rechter en meer ontspannen is. De carbon lay-up van het frame zorgt ervoor dat kleine trillingen gedempt worden. Ondertussen verschaffen hydraulische schijfremmen goed doseerbare en betrouwbare remprestaties, ongeacht de weersomstandigheden. Hierdoor heeft het frame ook meer ruimte voor brede banden, waardoor je prima met zelfs 28mm kan rijden. Voor de echte liefhebbers is er de Giant Defy Pro serie, welke nog net even wat lichter en stijver zijn, afgemonteerd met de mooiste onderdelen. Toe aan een paar lange dagen in het zadel? Met de Giant Defy serie zit je goed!

 

Giant Toughroad; Bike packing en avontuur wacht

De Giant Toughroad brengt je verder. Veel verder. Het stoere en sterke frame biedt comfort en betrouwbaarheid, en de grote banden rollen soepel en met vertrouwen door. Laad je fiets vol met bagage en trek eropuit met de Toughroad. Kom je volgeladen de berg af suizen? De krachtige schijfremmen brengen je tot een gedoseerde en beheersbare stop. Giant bikes brengen je naar plekken die je nooit eerder bezocht hebt, de Toughroad neemt die filosofie en pusht het nog een stap verder! Geen berg te hoog, geen land te ver.

Giant Stadsfietsen

Een Giant stadsfiets combineert luxe met prestaties. Of je nu een Giant herenfiets of Giant damesfiets rijdt, je weet dat je over een enorm inzetbereik beschikt. Van de dagelijkse boodschappen tot je woon-werkverkeer of een weekendje fietsen op de Veluwe, je doet het comfortabel en ontspannen op een Giant stadsfiets. Een gesloten kettingkast en betrouwbare naafversnelling dragen bij aan het onderhoudsarme karakter van de collectie. Ofwel: opstappen, fietsen, en niet meer omkijken naar onderhoud of betrouwbaarheid.

Type Motor

SyncDrive Pro

SyncDrive Sport

SyncDrive Core

SyncDrive Move

Plaats motor

Middenmotor

Middenmotor

Middenmotor

Middenmotor

Verwacht gebruik

Prestatiegericht

Sportieve doeleinden

Dagelijks en recreatie

Dagelijks en recreatie

Max Koppel

80 Nm

70 Nm

50 Nm

20 Nm

ondersteuning %

360 %

350 %

300 %

nvt

Smart Assist

Ja

Ja

Ja

Ja

Giant SyncDrive Sport

Met vijfondersteuningsstandingen en een support tot 350% is de Giant SyncDrive Sport de ideale E-Bike motor voor sportievere doeleinden. Daarnaast heeft deze krachtige motor een koppel van 70 Nm en snelle reactietijd van 500 milliseconden. Hierdoor levert de Giant SyncDrive Sport zelfs op lage snelheid een hoog vermogen. Net als de Syncdrive Life motor biedt de Syncdrive sport motor automatische automatische ondersteuning. Het resultaat is een krachtige, snelle en stabiele rijervaring bij elke rit!

Korte reactietijd

De SyncDrive Sport motor schakelt onmiddellijk in wanneer er kracht op de pedalen wordt uitgeoefend. Dit helpt de rijder bij het accelereren en biedt betrouwbare prestaties op steile hellingen en moeilijke omstandigheden.

Natuurlijke ondersteuning

De SyncDrive Sport-motor produceert een natuurlijke en lineaire ondersteuning. Dit betekent dat de kracht geleidelijk wordt opgevoerd, als een natuurlijke uitbreiding van de menselijke kracht.

Tunable Power

Met een maximaal koppel van 70 Nm levert de SyncDrive Sport een hoog vermogen, zelfs bij een lage snelheid. De middels de RideControl app aanpasbare ondersteuningsstanden geven de rijder meer flexibiliteit voor een optimale E-Bike ervaring.

Highlights van de SyncDrive sport

Met de Smart Assist (autosupport modus) wordt gebruik gemaakt van Giants 6 sensoren technologie. Hiermee wordt automatisch de juiste hoeveelheid ondersteuning berekend die je op dat moment nodig hebt. Deze technologie zorgt voor een zeer natuurlijke en soepele rijgevoel.

Je kunt zelf de ondersteuningskracht aanpassen naar jouw behoeften. Je kunt de ondersteuning van alle 5 niveaus individueel aanpassen. De SyncDrive Sport middenmotor biedt tot wel 350 procent ondersteuning.

De SyncDrive Sport wordt direct ingeschakeld wanneer deze kracht op de pedelen detecteert. Dit zorg ervoor dat je de e-bike altijd onder controle houdt tijdens het accelereren, maar ook bij steile hellingen en lagere snelheden

SyncDrive Pro

De SyncDrive Pro is ontwikkeld in samenwerking met Yamaha en geoptimaliseerd voor Giant’s Maestro Suspension Technology. De prestaties en rijeigenschappen zijn speciaal afgestemd op trailrijden. De motor reageert zeer goed op het koppel van de rijder, wat hem ideaal maakt voor snelle aanpassingen aan de hoeveelheid trapondersteuning die nodig is voor de rijder en het terrein.

Met een gewicht van slechts 2,75 kg is het de lichtste E-bike-motor ooit van Yamaha, met een krachtig koppel van 85 Nm. Zoals alle Giant-motoren is de SyncDrive Pro uitgerust met Smart Assist. Een smalle Q-factor, de afstand tussen de twee voeten van een rijder tijdens het trappen, zorgt voor een natuurlijke, comfortabele rijpositie. SyncDrive Pro beschikt ook over een intelligente Walk Assist-modus. Het levert niet alleen kracht om de fiets vooruit te duwen; hij levert net genoeg kracht om je over elk obstakel te laten bewegen terwijl je de e-bike duwt, zodat je altijd de volledige controle hebt.

De motor schakelt onmiddellijk in wanneer kracht op de pedalen wordt uitgeoefend. Dit helpt de rijder de fiets onder controle te houden bij het accelereren en biedt betrouwbare prestaties op steile beklimmingen en bij lagere snelheden.