Gazelle Connect

Gazelle heeft een deel van haar fietsen voor van GPS-protectie. Het oplopende aantal fietsen diefstallen is een doorn in het oog van veel mensen. Danzij de GPS-protectie oplossing van Gazelle zullen fietsen minder snel gestolen worden en/of sneller terug gevonden worden.

Fiets met GPS-protectie  en Connect App

Een Gazelle e-bike met GPD-protectie en een App, Dat is Gazelle Connect. Zo weet je altijd waar je fiets is en heb je inzicht in je fiets gegevens. Ook is er de mogelijkheid tot het afsluiten van een unieke Connect verzekering inclusief pechhulp en “recovery service”

  • GPS protected
  • Gazelle Connect App
  • Mogelijkheid tot pechhulp en “recovery service
E-bike met GPS
GPS protectie

De Gazelle Connect fiets is een elektrische fiets met GPS protectie. Hiermee kan bij diefstal achterhaald worden waar jouw fiets zich bevindt. Neemt iemand jouw fiets mee, dan komt het opsporingsteam, na melding via de Connect app, direct in actie zodat jij zo snel mogelijk je fiets terugkrijgt. Wel zo fijn.

Dat je e-bike goed beveiligd is, is duidelijk zichtbaar ter hoogte van het slot. Hierdoor zal de dief twee keer nadenken voordat hij jouw Gazelle Connect fiets meeneemt. Hij weet immers dat de fiets te traceren is.

Verzeker via Enjoy & Meerens bij ENRA of de ANWB
Connect fietsverzekering

Bescherm je elektrische fiets extra goed tegen diefstal én vergroot de kans dat je fiets wordt teruggevonden wanneer hij toch gestolen wordt.  Enjoy & Meerens sluit voor u de speciale ‘Connect verzekering’  af. Indien je fiets toch gestolen wordt, kun je dit melden via de Gazelle Connect App en komt het opsporingsteam direct in actie!

Verzekeraars ENRA en ANWB bieden een speciale Gazelle Connect verzekering aan. Na het afsluiten van een verzekering kun je de in de Connect App gebruik maken van de Opsporingsdienst en Pechhulp.

Wist u dat er in 2021 ruim 22.500 e-bikes gestolen zijn! en dat de kans dat deze retour komt het grootst is als hij binnen 48 uur getraceerd kan worden. De verzekeraars zijn dan ook erg blij met dit initiatief van o.a. Gazelle en geven aan u als consument ook korting op de premie.

ALTIJD JE FIETSGEGEVENS BIJ DE HAND
Connect App

De Gazelle Connect modellen zijn voorzien van een geavanceerde module die contact houdt met de Gazelle Connect app. Met deze app ben je verbonden met je fiets. Waar je ook bent en waar je fiets ook is. De Gazelle Connect app is beschikbaar voor smartphones met versies van Android 7.0 en hoger of iPhones met iOS 12.0 of hoger.

De belangrijkste voordelen van deze combinatie op een rijtje:

– Altijd inzage in je fietsgegevens
– Locatie van je fiets
– Beveiligd tegen diefstal

Veel gestelde vragen

Een Connect e-bike kan verbinden met internet en biedt zo extra veiligheid en fietsplezier. Dankzij de module met GPS-chip is een Connect e-bike beter beschermd tegen diefstal.
De Connect app toont handige gegevens over de fiets. Zo zie je de locatie, de acculading en het bereik. Ook kun je met diefstalbeveiliging de fiets beter beschermen.
Je ontvangt dan een melding wanneer de fiets verplaatst wordt.
Een Connect e-bike kun je optimaal verzekeren met een speciale Connect-fietsverzekering. Mocht de fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan biedt de verzekeraar een opsporingsdienst aan. Het opsporingsteam probeert de fiets op te sporen met behulp van de zender in de fiets. Lukt dit niet, dan krijg je via je verzekering een nieuwe fiets.

Een Connect e-bike is een e-bike die verbonden kan worden met internet en daardoor vele extra voordelen biedt op het gebied van veiligheid en fietsplezier voor de gebruiker. Zo is de Gazelle Connect e-bike voorzien van een module met GPS-chip, hierdoor is de fiets nog beter beschermd tegen diefstal. Via de Gazelle Connect app kun je altijd op de kaart zien waar je Connect e-bike zich bevindt. Daarnaast kun je in de Gazelle Connect app altijd je fietsgegevens eenvoudig inzien en is het mogelijk om het diefstalbeveiligingssysteem te activeren. Wanneer het diefstalbeveiligingssysteem is geactiveerd, geeft deze een melding zodra jouw fiets beweegt.

Een Gazelle Connect e-bike kun je via ANWB, ENRA of Kingpolis verzekeren met een speciale Connect-fietsverzekering. De verzekering biedt dekking bij diefstal van je fiets, bij een ongeval en je kunt gebruik maken van pechhulp. Mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan biedt de verzekeraar een opsporingsdienst aan. Het opsporingsteam probeert je fiets op te sporen met behulp van de zender in de fiets. Lukt dit niet, dan krijg je via je verzekering een nieuwe fiets. Via de Gazelle Connect app kun je met een druk op de knop diefstal melden of pechhulp inschakelen.

Ja, dat kan. De Connect app toont handige gegevens over de fiets. Zo zie je de locatie, de acculading en het bereik. Ook kun je met diefstalbeveiliging de fiets beter beschermen. Je ontvangt dan een melding wanneer de fiets verplaatst wordt.
Heb je een speciale Connect-fietsverzekering van ANWB of ENRA afgesloten? Dan schakel je met de app gemakkelijk pechhulp of de opsporingsdienst in.

De startonderbreker maakt onze Connect e-bikes nog minder aantrekkelijk voor dieven. De startonderbreker stopt de elektrische trapondersteuning van de fiets.

Is je Connect e-bike gestolen? Meld dit direct via de Gazelle Connect app of je verzekeraar. Dan wordt de startonderbreker direct geactiveerd. Ook wanneer de Connect module wordt gesaboteerd wordt de startonderbreking geactiveerd.

Bekijk of jouw fiets voorzien is van de startonderbreker door op de knop ‘Details’ in je Connect app te tikken. Hier kun je zien of de startonderbreker beschikbaar is voor jouw fiets.

Je kunt hier de app downloaden voor Android en iOS. Je kunt ook zoeken in de App Store of Google Play op ‘Gazelle Connect’.

De module in de fiets die de data naar jou doorstuurt, is verbonden via het internet. Bij de aanschaf van je Connect e-bike zijn de kosten voor het 4-jarig data- abonnement inbegrepen.

Om de actuele gegevens van je fiets te bekijken in de app, is een internetverbinding via 3G, 4G of WiFi vereist. Wanneer er geen internetverbinding is, zie je de laatst bekende gegevens van je fiets. Bovendien is het niet mogelijk om diefstalbeveiligingsmeldingen te ontvangen en diefstal te melden via de app. Uiteraard kunnen deze meldingen wel telefonisch gedaan worden.

Heb je een speciale Connect-fietsverzekering van ANWB of ENRA afgesloten? Dan meld je diefstal via de Connect app of door te bellen met je verzekeraar.
De locatie van je fiets wordt dan tijdelijk gedeeld met het opsporingsteam van je verzekeraar. Zij zijn gespecialiseerd in het terugvinden van gestolen fietsen en proberen je fiets zo snel mogelijk terug te krijgen. Lukt dit niet, dan krijg je via je verzekering een nieuwe fiets na aangifte bij de politie van diefstal.
Heb je per ongeluk een diefstal gemeld? Je kan een diefstalmelding altijd annuleren via de app.

Via Enjoy & Meerens kunnen wij u twee verzekeringspartijen bieden met een speciale Connect-fietsverzekering: ANWB en ENRA.
De dekking verschilt per verzekering. De exacte gegevens kun je vinden op de websites van de verzekeraars.

Het eigen risico verschilt per verzekering. De exacte gegevens kun je vinden op de websites van de verzekeraars.
Bekijk voorwaarden ANWB (PDF)
Bekijk voorwaarden ENRA (PDF)

Heb je een speciale Connect-fietsverzekering van ANWB of ENRA afgesloten? Dan is pechhulp onderdeel van je verzekering. Met behulp van de Connect app kun je de pechhulpdienst inschakelen.
De voorwaarden bij pechhulp verschillen per verzekering. De exacte gegevens kun je vinden op de websites van de verzekeraars.

Ja, je kunt een Connect e-bike doorverkopen. Geef daarbij de activatiekaart of activatiecode door aan de koper en verwijder de fiets van je Gazelle-account.
Let erop dat pechhulp en opsporing bij diefstal onderdeel zijn van je fietsverzekering en dat deze op persoonlijke titel staat.
Mocht de koper die diensten willen gebruiken, dient deze een nieuwe Connect-fietsverzekering af te sluiten.

Alleen e-bikes met een Connect-module zijn geschikt. Je herkent deze aan de gele ‘GPS-Protected’ sticker op het frame. De Gazelle Nº1 is een uitzondering. Die heeft geen sticker, maar is wel geschikt.

Enjoy & Meerens werkt samen met de verzekeraars ANWB en ENRA. Voor offertes of het afsluiten van een Connect-fietsverzekering kunt u bij ons terecht in de winkel.
Alleen met een Connect-fietsverzekering kun je via de Connect app  gemakkelijk diefstal melden, snel pechhulp aanvragen en gebruik maken van de opsporingsdienst.