Maattabel voor de Basil Hoga-serie

Ben je op zoek naar regenkleding en wil je weten welke maat je het best kunt kiezen? Maak dan gebruik van onze maattabel. Hieronder vind je de maattabel voor de Hoga-serie. Deze tabel helpt je bij het maken van de juiste maatkeuze.

Maattabel Basil Hoga regenkleding

Tips voor het meten van je lichaamsmaten

Tip 1: vraag iemand om je te helpen meten. Zo meet je het meest nauwkeurig je maat en zal het meten een stuk minder lastig zijn.
Tip 2: meet voor de zekerheid minimaal twee keer je maat.

Hoe valt de Hoga fietsregenjas?

De regenjassen uit de Hoga-serie vallen ruim.

Wij adviseren je daarom het volgende:

  • jouw normale maat te kiezen als je de Hoga regenjas over een dikke trui, een normale jas of een fleece-jack aantrekt.
  • een maat groter te kiezen als je de Hoga regenjas over een dikke(re) winterjas aantrekt.
  • een maat kleiner te kiezen als je de Hoga regenjas over een shirt of overhemd aantrekt.
Hoe valt de Hoga fietsregenbroek?

De regenbroeken uit de Hoga-serie vallen normaal. De broeken uit de Hoga-serie zijn standaard 5 tot 7 centimeter langer dan een normale broek. Tijdens het fietsen maak je namelijk opwaartse bewegingen. Een langere broekspijp zorgt er ook dan voor dat er geen regen direct in je schoen loopt. Daarnaast adviseren we je, bij het aantrekken van de broek, deze zo hoog mogelijk in het kruis op te trekken. Je trekt de broek daarmee op tot aan je navel. Dat ziet er misschien anders uit dan wat je gewend bent, maar op deze manier zit je goed op het zadel en trekt de broek niet tijdens het fietsen. Stap je van de fiets af en ga je te voet verder, dan kun je de broekspijp aan de onderzijde verstellen. Zo loop je niet op de broekspijp.

Hoe valt de Hoga fietsregenponcho?

De regenponcho uit de Hoga-serie is verkrijgbaar in een One Size.

Voor het bepalen van de juiste maat regenjas is de borstomvang de belangrijkste lichaamsmaat. Voor het bepalen van de juiste maat regenbroek is de heupomvang de belangrijkste lichaamsmaat. Vervolgens de binnenbeenlengte.

Voorbeeld: Robin zoekt een regenjas en regenbroek uit de Hoga-serie en is benieuwd welke maat hij het best kan kiezen. Zijn lichaamsmaten zijn als volgt:

Lichaamsmaat Confectiemaat
Lichaamslengte 178 cm M
Borstomvang 105 cm L
Tailleomvang 94 cm L/XL
Heupomvang 106 cm M/L
Mouwlengte 64 cm M/L
Binnenbeenlengte 83 cm M/L

Juiste maat regenjasDe lichaamsmaten van Robin verschillen, zoals in de tabel te zien is. Omdat de borstomvang de belangrijkste maat is voor het bepalen van de juiste maat, adviseren wij Robin om een maat L te kiezen. De jas kan dan in combinatie met een normale jas gedragen worden. Draagt Robin de Hoga regenjas ook in de winter over een dikkere winterjas, dan adviseren wij hem om een maat XL te kiezen.

Juiste maat regenbroekVoor het bepalen van de juiste maat regenbroek, is de heupomvang de belangrijkste lichaamsmaat. Op basis van de heupomvang (L) in combinatie met de binnenbeenlengte (M of L), adviseren wij Robin een maat L.