Maattabel voor de Basil Mosse-serie

Ben je op zoek naar regenkleding en wil je weten welke maat je het best kunt kiezen? Maak dan gebruik van onze maattabel. Hieronder vind je de maattabel voor de Mosse-serie. Deze tabel helpt je bij het maken van de juiste maatkeuze.

Tips voor het meten van je lichaamsmaten

Tip 1: vraag iemand om je te helpen meten. Zo meet je het meest nauwkeurig je maat en zal het meten een stuk minder lastig zijn.
Tip 2: meet voor de zekerheid minimaal twee keer je maat.

De basis voor onze maatvoering zijn de mensmaten uit het TNO-onderzoek. TNO is een Nederlandse, onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Omdat je regenkleding over bestaande kleding aantrekt, hebben wij rekening gehouden met overwijdte. Daarnaast is de regenkleding speciaal ontworpen voor de fietser. De regenjassen hebben daarom een verlengd achterpand en verlengde mouwen, zodat je ook in een actieve fietshouding beschermd blijft tegen de regen. De pijpen van de regenbroeken zijn om dezelfde reden verlengd.

Hoe valt de Mosse fietsregenjas?

De regenjassen uit de Mosse-serie vallen normaal. Goed om te weten: de parka’s en trenchcoats uit de Mosse-serie zijn de ideale tussenjas! Niet alleen geschikt als fietsregenjas (met natuurlijk alle belangrijke kenmerken van een regenjas zoals verlengde mouwen en verlengd achterpand), maar ook als normale jas te dragen. Dat betekent dat de Basil Mosse regenjassen in draaggebruik als tussenjassen zijn ontworpen.

Wij adviseren je daarom het volgende:

  • jouw normale maat te kiezen als je de Mosse regenjas over een shirt, blouse of hemd aantrekt.
  • een maat groter te kiezen als je de Mosse regenjas over een jas of dikke trui aantrekt, zodat jij je comfortabel kunt bewegen in de jas.
Hoe valt de Mosse fietsregenbroek?

De regenbroeken uit de Mosse-serie vallen normaal. De broeken uit de Mosse-serie zijn standaard 5 tot 7 centimeter langer dan een normale broek. Tijdens het fietsen maak je namelijk opwaartse bewegingen. Een langere broekspijp zorgt er ook dan voor dat er geen regen direct in je schoen loopt. Daarnaast adviseren we je, bij het aantrekken van de broek, deze zo hoog mogelijk in het kruis op te trekken. Je trekt de broek daarmee op tot aan je navel. Dat ziet er misschien anders uit dan wat je gewend bent, maar op deze manier zit je goed op het zadel en trekt de broek niet tijdens het fietsen. Stap je van de fiets af en ga je te voet verder, dan kun je de broekspijp aan de onderzijde verstellen. Zo loop je niet op de broekspijp.

Hoe valt de Mosse fietsregenponcho?

De regenponcho uit de Mosse-serie is verkrijgbaar in een One Size. Bijzonder aan de Mosse regenponcho is dat deze poncho mouwen heeft. En daarmee heeft de poncho ook een borstomvang; het voor-en achterpand zijn aan elkaar gestikt en kent dus een pasvorm. Daar waar reguliere poncho’s vaak uit twee ‘losse flappen’ bestaan. Omdat de Mosse poncho een borstomvang heeft, is de One Size beperkt in maatvoering. Op basis van de unisex-maattabel zal de poncho personen met een maat XS t/m XL passen.

Hoe kies ik de juiste maat?

Voor het bepalen van de juiste maat regenjas is de borstomvang (2) de belangrijkste lichaamsmaat. Voor het bepalen van de juiste maat regenbroek is de heupomvang (4) de belangrijkste lichaamsmaat. Vervolgens de binnenbeenlengte.

Voor het bepalen van de juiste maat regenjas is de borstomvang (2) de belangrijkste lichaamsmaat. Voor het bepalen van de juiste maat regenbroek is de heupomvang (4) de belangrijkste lichaamsmaat. Vervolgens de binnenbeenlengte.

Voorbeeld: Lucas zoekt een regenjas en regenbroek uit de Mosse-serie en is benieuwd naar welke maat hij het best kan kiezen. Zijn lichaamsmaten zijn als volgt:

Lichaamsmaat Confectiemaat
Lichaamslengte 186 cm M/L
Borstomvang 102 cm M
Tailleomvang 93 cm M/L
Heupomvang 103 cm M
Mouwlengte 66 cm M/L
Binnenbeenlengte 85 cm M/L

Juiste maat regenjas

De lichaamsmaten van Lucas verschillen, zoals in de tabel te zien is. Omdat de borstomvang de belangrijkste maat is voor het bepalen van de juiste maat, adviseren wij Lucas om een maat M te kiezen. De jas kan dan in combinatie met een shirt, blouse of hemd gedragen worden. Draagt Lucas de Mosse regenjas over een jas of dikkere trui, dan adviseren wij hem om een maat L te kiezen.

Juiste maat regenbroek

Voor het bepalen van de juiste maat regenbroek, is de heupomvang de belangrijkste lichaamsmaat. Op basis van de heupomvang (M) in combinatie met de binnenbeenlengte (M of L), adviseren wij Lucas een maat L.

Voorbeeld: Julia zoekt een regenjas en regenbroek uit de Mosse-serie en is benieuwd naar welke maat zij het best kan kiezen. Haar lichaamsmaten zijn als volgt:

Lichaamsmaat Confectiemaat
Lichaamslengte 172 cm M
Borstomvang 94 cm M
Tailleomvang 77 cm M
Heupomvang 106 cm M
Mouwlengte 58 cm S/M
Binnenbeenlengte 81 cm M

Juiste maat regenjas

De lichaamsmaten van Julia verschillen, zoals in de tabel te zien is. Omdat de borstomvang de belangrijkste maat is voor het bepalen van de juiste maat regenjas, adviseren wij Julia om een maat M te kiezen. De jas kan dan in combinatie met een shirt, blouse of hemd gedragen worden. Draagt Julia de Mosse regenjas over een jas of dikkere trui, dan adviseren wij haar om een maat L te kiezen.

Juiste maat regenbroek

Voor het bepalen van de juiste maat regenbroek, is de heupomvang de belangrijkste lichaamsmaat. Op basis van de heupomvang (M) in combinatie met de binnenbeenlengte (M), adviseren wij Julia een maat M.