De hometrainer is misschien wel het meest bekende fitnessapparaat voor thuisgebruik. Trainen op een hometrainer draagt bij aan je conditie en het verbeteren van spierkracht, energie en algeheel welbevinden, maar het kan ook helpen om gewicht te verliezen. Enjoy & Meerens heeft een  mooie collectie hometrainers van Tunturi op voorraad staan in onze 1000m2 grote showroom op de Palazzo in Lelystad. Wilt u de fitness trainers proberen dan is dat natuurlijk mogelijk.

Bent u opzoek naar een spinning bike? Ook deze staat in de showroom van Enjoy & Meerens.

Wat train je op een hometrainer?

Een hometrainer, door sommigen ook wel ‘fitness fiets’ genoemd, heeft veel voordelen. Je kan altijd fietsen zonder dat je afhankelijk bent van het weer, of dat nu thuis is of in de sportschool. Met fietsen train je verschillende spiergroepen, zoals de rug- en buikspieren, kuiten, bilspieren, biceps en triceps en natuurlijk de quadriceps. Met fietsen op een hometrainer werk je aan de versterking van je spieren, je conditie en je uithoudingsvermogen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een hometrainer?

Wie regelmatig op de hometrainer zit en de pedalen laat ronddraaien met een gemiddelde tot hoge snelheid, verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Het hart gaat efficiënter te werk en laat meer bloed pompen met minder slagen per minuut. Daarnaast helpt gemiddeld tot stevig fietsen je cholesterol en bloedsuiker op peil te houden en je longinhoud te vergroten.

Trainen op een fitness fiets is een veilige manier om te revalideren. Je werkt aan herstel van spieren zonder invloeden van buitenaf in de besloten omgeving van de sportschool of huis.

Kan je gewicht verliezen met een hometrainer?

Wil je afvallen, dan is een hometrainer ook heel geschikt. Iemand met ene gewicht van zestig kilo verbrandt bijvoorbeeld met een gemiddelde snelheid van zestien kilometer per uur ongeveer 350 calorieën per uur. Ben je rond de tachtig kilo, dan is dat zelfs rond de 470 calorieën.

En ten slotte: fietsen is een heel ontspannende bezigheid voor je geest. Met de focus op de beweging van je lichaam en spieren maak je je hoofd even helemaal leeg en krijgt je geest ruimte voor creativiteit en nieuwe uitdagingen.