ANWB fietsverzekering

Scherpe premie voor elke fiets

De ANWB Fietsverzekering biedt je uitstekende dekking voor een lage premie. Je kunt kiezen uit twee pakketten: basis en compleet.

Kies je verzekering
De ANWB Fietsverzekering kun je volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies voor een basisverzekering tegen diefstal. Of breid je verzekering uit met complete dekking voor schade, rechtsbijstand en ongevallen. Accessoires zijn ook mee te verzekeren.

Nú met 1 jaar gratis ANWB Fietspas
Sluit nú een fietsverzekering, en je krijgt de ANWB fietspas (ter waarde van €32,-) een jaar lang gratis! Je profiteert onder meer van de Wegenwacht fiets service, korting bij honderden Gastvrij-punten, een gratis fietscheck en juridische hulp bij ongevallen. Bekijk de actievoorwaarden.

5% ANWB-ledenkorting
Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op fietsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten van de fietsverzekering direct lid worden. De kosten van het lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Veelgestelde vragen fietsverzekering

Ja, de accu is meeverzekerd mits deze onder de verzekerde waardes is opgenomen. Er moet dus wel premie voor betaald zijn. Hier vind je de voorwaarden.

Ja, dat kan. De high speed e-bikes vallen onder de categorie bromfietsen

Meld je schade zo snel mogelijk bij Enjoy & Meerens, zij zullen de fiets nakijken en direct de papieren voor je in orde maken.

De ANWB Fietsverzekering kent geen eigen risico op de Diefstaldekking voor E-bikes en de gewone/stadsfiets. Voor mountainbikes en racefietsen geldt een eigen risico van 10% bij diefstal. In geval van beschadiging is dit € 50,- eigen risico. Overige fietssoorten hebben € 25,- eigen risico. Bij totaal verlies van mountainbikes en/of racefietsen geldt een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Dit geldt niet voor andere fietssoorten.

Ja, dat is mogelijk. Met de dekking accessoires fiets verzeker je de accessoires op jouw fiets. Accessoires zijn aan de fiets bevestigde extra onderdelen die niet in de fabriek op of aan jouw fiets zijn aangebracht. Hierbij kun je denken aan een fietsmand, fietsslot, kinderzitje en zadeltassen. Bij de aanvraag van jouw fietsverzekering kun je opgeven welke accessoires je wilt meeverzekeren. Geef hiervoor de waarde van de accessoires op zoals deze staat vermeld op de aankoopbon.

Is jouw fiets al verzekerd?

O.a. 3 jaar nieuwwaardedekking, scherpe premie en ANWB ledenkorting.

Veel gestelde vragen dekking

In de eerste 3 jaar van de verzekering krijg je na diefstal en totaal verlies een gelijkwaardige fiets, e-bike of mountainbike.

Looptijd verzekering

Vergoeding

1 jaar 100%
2 jaar 100%
3 jaar 100%
4 jaar 75%
5 jaar 60%
Vanaf het 5de jaar 50%

Met de ANWB Fietsverzekering is jouw fiets over de gehele wereld verzekerd. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch Europa), in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is geldig over de gehele wereld.

Zodra je jouw verzekering hebt afgesloten is de fietsverzekering van kracht. Je gaat dus meteen goed verzekerd op weg.

Veel gestelde vragen schade

Neem de volgende stappen als de fiets gestolen is:

stap 1: Meld je schade zo snel mogelijk bij Enjoy & Meerens.
stap 2: Doe direct aangifte bij de politie in geval van diefstal.
stap 3: Neem het originele procesverbaal en 2 originele sleutels mee naar de winkel.
stap 4: Enjoy & Meerens doet de rest, uw zoekt een nieuwe fiets uit, wij melden het bij de verzekering en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer kunt fietsen.

Als je schade hebt of als je e-bike gestolen wordt dan kun je rekenen op een snelle afhandeling van je schade. Wij krijgen in de meeste gevallen direct toestemming om over te gaan tot reparatie of het leveren van een nieuwe fiets.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Overige veelgestelde vragen

Ja, je kunt ook een tweedehands fiets verzekeren. Je vult de waarde van de fiets en de waarde van de accessoires in, op basis van deze gegevens berekenen wij de premie en wordt bij eventuele schade of diefstal het bedrag uitgekeerd op basis van de opgegeven waardes.

Meld ons direct het verlies van één van je fietssleutels en laat zo snel mogelijk een kopie sleutel maken door de fabrikant van het slot.
Vergeet niet om te melden dat er een kopie sleutel in omloop is, anders is de fiets niet verzekerd!