Stop zadelpijn!

Zadelpijn is een van de meest gehoorde klachten tijdens het fietsen. Hoe fijn klinkt het dan als een bedrijf roept stop zadelpijn! De eerste gedachte bij veel mensen “dat is te mooi om waar te zijn”. Toch kunnen wij met onze Enjoy Cycling zadels ervoor zorgen dat u geen last meer heeft van zadelpijn.

Zadelpijn is pijn aan het schaambeen, slapend en tintelend gevoel of pijn in het stuitstaartbeen.
Pijn aan de zitbotjes is meestal een gevolg van bovenstaande, maar is met een goed passend zadel op uw maat afgestemd prima te verhelpen.

Snel alle stop zadelpijn zadels bekijken.

Rood verkeersbord met de tekst stop zadelpijn
Op maat gemaakt

Zadelpijn voorkomen kan door middel van een perfect passend zadel. Definitief vaarwel zeggen tegen zadelpijn doe dan altijd eerst een zadelmeting. Naast de breedte maat van uw zitbotjes zijn verder uw zithouding en de duur van de fietsrit van belang. De medewerkers van Enjoy & Meerens in Lelystad kunnen u alles vertellen over het perfecte fietszadel.

Stop zadelpijn aangepast aan gebruik
Afgestemd op gebruik
Stop zadelpijn aangepast aan gebruik

Fietszadels zijn er in verschillende vormen, diktes, breedtes en materialen, afgestemd op uiteenlopende gebruikerseisen. Voor de dagelijkse korte ritten waarbij u relatief rechtop zit, is ons Comfort zadel bijvoorbeeld bijzonder geschikt. En trekt u er geregeld als wielrenner op uit, dan geven onze Racing modellen u de juiste ergonomisch-sportieve zithouding. Welk zadel u ook kiest zadelpijn moet tot het verleden behoren.

Dynamische drukverlaging
Stop zadelpijn dynamische drukverlaging

Door de dynamische eigenschappen van de Enjoy zadels kan het vlakke zitgedeelte van het zadel onder de zitbotjes licht meeveren, waardoor er per trapbeweging minder druk op de zitbotjes ontstaat. We verwerken in onze zadels verschillende oplossingen, zoals dual density in de zadelschaal en/of een zadelrails-zadelschaal verbinding die dynamisch kan meeveren.

Stop zadelpijn dynamische drukverlaging
Stopzadelpijn Afbeelding zuurstof doorvoer
Zuurstofdoorvoer
Stop zadelpijn Afbeelding zuurstof doorvoer

De lage zadelneus en de speciale ergonomische verlaging in het Enjoy zadel verminderen de druk op het kruis, stimuleren de zuurstofdoorvoer en zorgen voor ventilatie tijdens het fietsen. Veel gehoorde klachten bij mannen en vrouwen een doof gevoel van onderen kunnen voorkomen worden door de verlaging van de zadelneus.

Gemaakt voor uw zithouding
Stop zadelpijn gemaakt voor uw zithouding

Stop zadelpijn zadels zijn er voor iedere zithouding. Aan de hand van een meting adviseren wij u over de voor u optimale zadelbreedte. Hierbij houden we zowel rekening met uw zithouding als met de afstand tussen uw zitbotjes. Door het fietszadel juist af te stellen in combinatie met het gebruikte materiaal zorgen wij ervoor dat u niet van het zadel kunt afglijden.

Stop zadelpijn gemaakt voor uw zithouding
Stop zadelpijn geoptimaliseerd oppervlak
Geoptimaliseerd oppervlak
Stop zadelpijn geoptimaliseerd oppervlak

Enjoy zadels worden ontworpen om u een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar u zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Optimale ondersteuning
Stop zadelpijn Afbeelding optimale ondersteuning

Enjoy zadels worden ontworpen om u een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar u zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Stop zadelpijn Afbeelding optimale ondersteuning
Stop zadelpijn compacte hoogte
Compacte hoogte
Stop zadelpijn compacte hoogte

Enjoy zadels bieden maximaal comfort en zijn tegelijkertijd compact opgebouwd. Dit is te danken aan slimme nieuwe productiemethodes als vacuümtechnologie, waarmee wij met een royale padding toch de zadelhoogte kunnen beperken. Goed voor een ergonomische zithouding en een betere afstand tussen zadel en pedaal.

Waterproof
Stop zadelpijn Afbeelding waterproof

Enjoy zadels zijn water- en weerbestendig en gebaseerd op geavanceerde vacuümtechnologie. De hoogwaardige materialen en de afwezigheid van stiknaden verzekeren u van dagelijks fietsplezier in weer en wind.

Stop zadelpijn Afbeelding waterproof
Stop zadelpijn Afbeelding anti zweet
Anti- zweet
Stop zadelpijn Afbeelding anti zweet

Enjoy zadels hebben een eersteklas zadeldek dat over ademende kwaliteiten beschikt. De padding van hoogwaardig foam zorgt voor het nodige comfort, zelfs onder warme, zonnige, zomerse omstandigheden. Daarmee hebben onze zadels een grote voorsprong op gelzadels: foam wordt niet warm en voorkomt overmatig transpireren.

Fietsplezier
Stop zadelpijn dealer locator
Fietsplezier

Fietsplezier krijg je pas weer met een perfect passend zadel. Om te komen tot een goed passend zadel adviseren wij om te meten. door middel van een meting kunnen wij de juiste breedte maat bepalen. Verder kijken we naar uw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij uw lichaamsbouw.

Getrainde mensen

Onze getrainde vakmensen bij Enjoy & Meerens gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware, waarmee onder meer de afstand tussen uw zitbotjes wordt bepaald.
Online is dit voor ons ook geen probleem, wij sturen u het meetkarton met de uitleg toe. U kunt op deze manier thuis zelf de meting doen. Na telefonisch contact met ons voeren wij de gegevens in in onze computer en sturen u het zadel toe.
Wilt u online een meetpakket ontvangen, ga dan naar de website stopzadelpijn.nl

Stop zadelpijn dealer locator
Onze zadels voor uw stadsfiets of e-bike
Onze zadels voor uw trekkingbike of sportieve fiets met een derailleur
Onze zadels voor uw MTB of racefiets
Veel gestelde vragen

Zadelpijn is een ruim omvattende klacht. Zadelpijn is voornamelijk pijn in de zitbotjes, pijn aan het stuitje en het hebben van een slapend/doof gevoel in het kruis.

Een veel gehoorde klacht van vrouwen is dat er geen gevoel meer is in het kruis. Om zadelpijn in het kruis te voorkomen is het belangrijk dat we op de zitbotjes gaan zitten en niet op het schaambeen. Van nature uit hebben wij het idee dat iets wat zacht is fijn is, echter bij een zacht zadel zakken we als het ware met het schaambeen over het zadel heen. Dit willen wij natuurlijk ten aller tijde voorkomen.

Hoe voorkomen wij zadelpijn bij vrouwen?

Meten is weten, door de breedte van de zitbotjes te meten kunnen wij ervoor zorgen dat het zadel de zitbotjes gaat ondersteunen. Het gevolg hiervan is dat het schaambeen vrij blijft van het zadel en dat de doorbloeding op gang blijft.

Hard of zacht zadel?

Hoe langer je op de fiets zit hoe harder het zadel moet zijn. Een zacht zadel is heerlijk voor hele korte ritten, maar ga je afstanden van meer dan 30 km fietsen, dan wil je dat de zitbotjes je lichaam goed ondersteunen.

Onze stop zadelpijn zadels hebben wij in verschillende hardheden en breedte maten.

Zadelpijn is erg vervelend, toch is het in veel gevallen prima te verhelpen. Niet iedereen is gelijk, dus waarom zou wel iedereen op hetzelfde zadel passen. Om u van zadelpijn af te helpen is het erg belangrijk dat wij de breedte van uw zitbotjes weten. Het meten van de zitbotjes kan op twee manieren:
1 U gaat zitten op een stuk ribbelkarton.
2 U gaat zitten op onze digitale zadeldruk meting.

In beide gevallen meten wij de hartmaat van uw zitbeenderen en de buitenmaat van de zitbeenderen.
Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij of ons computer programma vaststellen welk zadel met hierbij de juiste breedte voor u geschikt is.

Pijn aan de zitbotjes is natuurlijk erg vervelend, zeker als je een lekkere fietstocht aan het maken bent. Zitbotjes zijn gemaakt om ons lichaam ondersteuning te geven, veelal is het een kwestie van gewenning. Echter je kan alleen wennen aan gevoel in de zitbotjes als je een goed zadel hebt. Door de afstand van uw zitbotjes op te meten kunnen wij de juiste breedte maat van uw zadel bepalen. Het is namelijk van belang dat we met de zitbotjes op het zadel zitten en niet half ernaast.

Zadelpijn op de racefiets is net zo erg als zadelpijn op een e-bike. Een race zadel zal altijd een hard zadel zijn. Hoe langer de tocht hoe harder het zadel.
Wij zien dat veel racezadels een erg mooie ronde achterkant hebben, echter juist door deze ronde achterkant ontstaat zadelpijn.

Ons bekken is recht, als wij dan op een te smal en rond zadel gaan zitten torderen wij als het ware ons bekken. Hierdoor ontstaat vaak

Zadelpijn bij mannen komt erg vaak voor. Veel mannen hebben het gevoel dat wanneer ze langere tijd op het zadel zitten het gevoel uit de edele delen verdwijnt. Een goed zadel kan dit voorkomen. De stop zadelpijn zadels van Enjoy zijn zo gemaakt dat ze allemaal een lagere neus hebben. Naast de lagere neus hebben deze zadels ook nog een verlaging voor de prostaat.

De CS plus serie is veelal geschikt om beide klachten tegen te gaan.
Bekijk de CS plus serie van stop zadelpijn