Basil lanceert innovatieve en stijlvolle fietsregenkleding.

Stijlvol en droog op je bestemming arriveren.
“I hope it’s going to rain today!”. Met deze opvallende slogan introduceert Basil haar nieuwste productgroep: fietsregenkleding. Want de belangrijkste redenen om niet naar het werk te fietsen is de angst dat het gaat regenen en dat je bezweet arriveert*. Met de Basil fietsregenkleding, die bestaat uit drie lijnen, staat de consument niets meer in de weg om 365 dagen per jaar te gaan fietsen. Alle items uit de collectie zijn immers ademend, waterdicht en ook nog eens zeer stijlvol.

Functioneel en fashionable. Bij het ontwikkelen van de series is er speciaal aandacht besteed aan een perfecte pasvorm en maatopbouw. Daarmee heeft de fietser op de juiste plaatsen meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is de fietsregenkleding voorzien van hoogwaardige reflectie. Uniek is ook de in hoogte verstelbare capuchon van de Basil Skaneserie, waarmee het mogelijk wordt een helm (of een volumineus kapsel..;)) onder je capuchon te dragen. De gebruikte materialen (T-Fabric) zijn zoveel mogelijk milieuvriendelijk, “fashionable matt” met een hoog tactiel gevoel, en van hoge kwaliteit. Naast alle functionele aspecten, was Basil het aan haar reputatie en
merk verplicht om de regenkleding ook heel stijlvol te ontwikkelen. Want je wil immers een regenjas die er niet meer uitziet als… een traditionele regenjas. De prachtige matte stof, het “stille” Scandinavische design, de fraaie unikleuren en de ton-sur-ton reflectie maken de series eyecatchers aan je kapstok. Waarmee je natuurlijk absoluut gezien mag worden op de fiets én waardoor je zelfs hoopt dat het gaat regenen!

Drie lijnen: Basil Hoga (Comfort), Basil Mosse (Urban) en de Basil Skane (Active)

De Comfort-serie Basil Hoga is de basisserie van Basil. Alhoewel je daar eigenlijk niet mag spreken, zo luxe en hoogwaardig is deze serie. Zo heeft de serie een
ademend vermogen van 5.000 MVP, met dito waterdicht vermogen (5.000 WP), DWR-coating, stretch en ton-sur-ton reflectie. Alle items worden geleverd in een
pouch, kennen een uitgebreid maatsysteem en hebben een perfecte pasvorm gebaseerd op TNO-onderzoek. Een tal van slimme innovaties zorgt voor optimaal gebruik tijdens het fietsen. “We zetten hiermee nieuwe maatstaven, durf ik wel te stellen. De prijs/kwaliteit én stijl, is ongekend,” aldus Patrick Ebbeling, de man die bij Basil verantwoordelijk is voor Basil Cyclist rainwear.

De Basil Mosse past perfect bij het uptempo van de city. Werk, vrienden, uitgaan, naar de bios of juist helemaal zen na een poweruurtje in de sportschool. De parka trek je iedere dag aan, waar je ook naartoe gaat (op de fiets). Ook wanneer het regent. De Mosseserie kent namelijk dezelfde functionaliteiten als de Hoga-serie, zoals 5.000 WP/5.000 MVP, stretch en ton-sur-ton-reflectie. Maar aan de Mosse-collectie is meer fashion toegevoegd, zodat je in stijl op naar jouw favoriete adres fietst. Kortom, de Mosse regenjas is de ideale tussenjas! De serie bestaat uit parka’s (en bijpassende broeken) voor heren en dames, poncho’s en een stijlvolle trenchcoat. Als de meest fashion en urban serie heeft de Basil Mosse een speciaal plekje in onze collectie.

De Basil Skane serie is speciaal ontwikkeld voor de forens die het beste vraagt van fietsaccessoires. De T-Fabric 10.000 WP/10.000 MVP is two-way stretch, lichtgewicht, mag het onafhankelijk label dragen van Bluesign en is daarmee bewezen eco-vriendelijk. Uniek is de verstelbare capuchon die zorgt dat ook een helm gedragen kan worden onder de capuchon (of een volumineus kapsel). Er is een dames- en herenjas ontworpen met een nauwsluitende pasvorm, zodat ook bij hoge snelheden de kleding aangesloten zit. Dankzij de 2-way stretch zal de regenkleding comfortabel zitten.