Repareren van een Windgoo

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij ook een Windgoo of een ander soortgelijke kleine e-bike kunnen repareren. Wij repareren deze fietsen niet! De reden hiervoor is dat de kwaliteit van deze kleine fietsen erg matig is. De kwaliteit van gebruikte onderdelen is niet van het niveau zoals wij deze als winkel willen leveren. Aangezien de meeste van deze fietsen worden gebruikt in combinatie met een gashendel, zijn ze hierdoor ook niet toegestaan op de openbare weg.
Mocht de kwaliteit in de toekomst verbeteren dan zullen wij deze beslissing heroverwegen.

Herfst – Regen – Binnen bewegen

Het weer zit de afgelopen weken niet mee, enorme hoeveelheden regen dalen op ons neer. Voor de meeste fietsliefhebbers nu niet de leukste tijd van het jaar. Laten we hopen dat het snel droger wordt en de zon zich wat meer laat zien. Wilt u toch lekker blijven bewegen, overweeg dan eens om een fitnessapparaat thuis neer te zetten. Fitness apparaten zijn tegenwoordig erg aantrekkelijk geprijsd. Zo heeft u al een goede hometrainer staan voor € 429,- een crosstrainer voor € 649.- en een loopband vanaf € 899,- Lekker trainen wanneer u het uitkomt. Twijfelt u over een fitnessapparaat of wilt u het gewoon eens proberen, kom dan langs in onze winkel en probeer zelf een van de apparaten. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over de werking van de diverse trainers.

Stel uw verlichting goed af

Stel fietslamp goed af om verblinding te voorkomen

We kunnen het niet genoeg benadrukken: koop goede fietsverlichting. Maar let ook op de afstelling van je koplamp om verblinding te voorkomen.

Laag afstellen

Kees Bakker, oftewel TestKees, ontvangt veel klachten over te hoog afgestelde koplampen. “Zelfs dure, kwalitatief goede lampen kunnen je tegenliggers verblinden. Zorg er dan ook voor dat je je koplamp goed laag afstelt.” Zelfs lampjes met weinig lichtopbrengst, zoals de standaard koplampen op een omafiets of losse ledlampjes, kunnen verblinden als ze niet goed zijn afgesteld. TestKees adviseert om een lamp met een Duitse StvZO-goedkeuring te kopen. Deze lampen zijn zo gemaakt dat de kans op verblinding kleiner is.

Verlichtingsacties

Samen met onder meer Veilig Verkeer Nederland, ANWB, TeamAlert en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vraagt de Fietsersbond vanaf nu weer extra aandacht voor fietsverlichting. Verschillende lokale afdelingen van de Fietsersbond voeren fietsverlichtingsacties uit, waarbij verlichting van fietsers nagekeken en gerepareerd wordt.

Bovenstaande video en tekst is afkomstig van de website van de fietsersbond