Hoe ontstaat zadelpijn?

De beste remedie tegen zadelpijn begint met kennis... Waarom hebben we eigenlijk zadelpijn? Tip: En veel fietsen.... gewenning is de sleutel.

 

Zadelpijn een slapend tintelend gevoel

Hoe herkenbaar na een mooie fietstocht, het hele gevoel kwijt in het kruis. Enjoy legt uit wat er gebeurd is en hoe dit euvel op te lossen. Tip: luister naar uw lichaam, de seintjes zijn een teken dat het niet goed is. Probeer doorbloedings-problemen te voorkomen door het kiezen van het juiste zadel.

Zadelpijn bij stuit-staartbeen

Een veel gehoorde klacht bij de fietser die rechtop zit en/of rte lang op een te zacht zadel fietst. Enjoy informeert over de oorzaak en geeft oplossing om dit euvel op te lossen. Tip: kies een hard zadel met diepe gleuf aan de achterkant zodat er geen druk kan ontstaan op het stuit-staartbeen.


Zadelpijn op schaambeen

Veel dames klagen over pijnlijke druk op het schaambeen bij het fietsen. Dit komt door het lager liggende schaambeen bij de dames, dit veroorzaakt zeker bij een iets sportievere zithouding snel zeer pijnlijke druk op de neus van het zadel. Enjoy verklaart en geeft oplossingen voor dit probleem.


Zadelpijn en prostaat

Prostaat klachten en fietszadels zijn een slechte combinatie. Daarom is het zeer belangrijk dat het zadel u past en de druk op de prostaat door vorm en hardheid van het zadel zo veel mogelijk verlaagd word. Enjoy legt uit wat te doen en waar op te letten.

Welke maat zadel past bij u

Een fiets zadel moet u passen. Een te breed of een te smal zadel geeft verschillende zadelpijnklachten. Ons Enjoy advies is daarom om je altijd op te laten meten bij een specialist om zo het juiste zadel te vinden in de juiste breedte te vinden.


Waarom kiezen wij voor foam?

De Enjoy zadels zijn voorzien van verschillende foam soorten. Deze kunnen verschillend dik en verschillend hard zijn en zo aangepast worden aan de zithouding en het gebruik van de fietser. Foam heeft een lange levensduur, word niet broeierig en kan niet scheuren als de fiets te lang in de zon staat

 
Waarom hebben zadels een neus?

Vaak vragen mensen ons waarom die neus aan het zadel? Enjoy legt het waarom van de zadelneus uit. Als deze maar verlaagt is ontstaat geen druk op schaambeen of prostaat, maar u houd wel controle over de fiets.

Enjoy legt uit waarom de zithouding zoveel invloed heeft op uw zadel.

Zit je sportief of rechtop op je zadel, fiets je lang op fiets je kort. Allemaal mogelijke effecten op zadelpijn. Tip: hoe rechter op je zithouding hoe breder het zadel.
Wat heeft zithouding te maken met zadelpijn klachten?
Voor meer informatie bezoek ook onze website http://www.enjoy-cycling.eu en/of bekijk ook onze andere video's.

Wat zijn de verschillen tussen de zadels?

We vergelijken twee zadels met verschillende vormen en hardheden. Waar moet je op letten. We bespreken bijvoorbeeld gel ten opzichte van foam. Hard ten opzichte van zacht.

Welk type ergonomische zadels zijn er?

Kent u dat gevoel, je staat met zadelpijn in een fietsenwinkel en krijgt een onmogelijke hoeveelheid aan keuzes in ergonomische zadels tegen zadelpijn. Enjoy legt de verschillen  en de principes uit.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.